Sabine Vieregge - concertmeester  
Sabine Vieregge ( bandleider violiste en zangeres van Voz Cantante) werd in 1977 geboren in Beek-Ubbergen uit een zeer muzikaal gezin. Op 9 jarige leeftijd begon zij met vioolspelen en leerde zij zichzelf ook pianospelen. In 2003 behaalde zij haar diploma in de richting klassieke viool aan het Rotterdams Conservatorium. Kort daarna specialiseerde zij zich in Spaanse zang en Spaanse en Latin muziek. Zij speelde bij verschillende orkesten zoals het Nederlands Begeleidingsorkest, l’Orchestre Particolare, HOC, NASKA, Guido’s Orchestra en het Maestro Jules Orkest. Met haar strijkkwartet begeleidde zij o.a. de Nationale reisopera en Ernst Daniel Smid.

Vanaf 2005 tot op heden is zij concertmeester bij het Flair begeleidingsorkest en vanaf 2017 Concertmeester van Het Orkest Over de Ijssel o.l.v Hans Groen en sinds 2018 concertmeester van Het Eric Milton Orkest. Zij is gespecialiseerd in klassieke, Latin, Latijns-Amerikaanse, Spaanse, Cubaanse en improviserende muziek en bandleider van de band Voz Cantante waarin zij naast vioolspelen ook Spaanstalig zingt. Sinds 2018 maakt zij deel uit van The European Danzon Orchestra o.l.v. van Andre Groen. Samen met Eric Van Donkersgoed treedt zij ook op in duo Spanish Blues. Sinds 2018 speelt en studeert Sabine Barokviool. In september 2021 bracht Sabine haar single “Hermosa “uit waarin zij zingt en viool en piano speelt.

Sinds 2003 geeft Sabine met veel plezier en passie viool en pianoles in haar eigen lespraktijk te Nijmegen en sinds 2019 aan de Lindenberg. Naast lesgeven dirigeert Sabine het ONS (Open Nijmeegs Strijkkwartet) en het mini corrente beide aan de Lindenberg.
FLAIR in Requiem, M. Duruflé, Borne, 2011